dimarts, 18 d’agost del 2009

Respecte en des-Gràcia

Després del lliurement de premis a balconades i carrers i havent fet una passejada per Gràcia se’m plantejant, entre moltes altres qüestions, dos dubtes. D’una banda el per què de les destroces ocorregudes en alguns carrers i per l’altre el per què del consentiment d’activitats encobertes com a “festes alternatives”.

Pel que fa a la primera qüestió crec que les paraules d’en Ricard Estruch van ser prou clarividents. Ens trobem davant d’un doble fenomen d’incivisme, un de intencionat, amb una clara voluntat de fer mal, i un altre involuntari però igual de fatídic fruit de la manca de consciència de saber en que consisteix el guarniment dels carrers. Un guarniment temporal d’una durada aproximada d’una setmana.

Pel que fa a la segona qüestió, el consentiment d’activitats encobertes com a “festes alternatives”, és un tema recorrent en el que son les Festes Majors que es fan a la ciutat. Fins a quin punt el govern municipal ha de donar facilitats a aquests grups que malauradament acaben danyant la imatge de les festes? Per quin motiu hi ha una tolerància tan gran amb la ocupació de solars?

La primera pregunta es respon sola, no podem sotmetre’ns a la voluntat de tercers per por al conflicte. La segona és més complexa ja que intervé el propietari del solar que és a qui li correspon prendre la iniciativa pel desallotjament del mateix, tot i que des de l’Ajuntament es poden buscar mecanismes per evitar-ne l’ocupació com obligar als titulars dels solars a tancar-los...

En definitiva però tot plegat es pot concretar amb una única expressió:manca de respecte. Manca de respecte per la feina dels altres, manca de respecte a les ordenances i a les lleis i manca de respecte del Govern Municipal per no evitar aquestes situacions.