dimecres, 13 d’agost del 2008

ICV demana la compareixença de ZP? (resposta a una pregunta)

Per què el Grup Català (CiU) del Congrés no ha signat junt amb ICV la compareixença de ZP en la Diputació Permanent per parlar de la finançament?

Et donaré el meu punt de vista, lògicament alguns arguments són comuns.

En primer lloc no et diré que estan de vacances. La qüestió del finançament, tot i ser molt important per Catalunya, ho és més la crisi econòmica, ja ha trobat la fórmula d'unitat entre el Tripartit i CiU.

Al govern espanyol i els socialistes en general el tema del finançament els hi va de conya per desviar l'atenció del problema real que suposa la crisi que està patint el País i l’Estat. El setembre ens ho trobarem.

Per CiU hi ha una data límit per mostrar la unitat que és l'aprovació dels pressupostos pel 2009, condicionat a l’acord amb el model de finançament. Ja veurem com actuarà el PSC si arriba el moment.

ICV si es vol desmarcar i crear perfil propi, que deixi el Govern català que al cap i a la fi els PSC (malgrat que faci veure que es desmarca)-PSOE son els seus socis. Desprès parlen de la necessitat d'unitat. Manca d’unitat que aquest cop no ens podran retreure de cap manera. L'estil “pijo progre enrotllats i enterats” de la vida ja el coneixem.
El PP també ha presentat la mateixa iniciativa si bé crec que en un sentit totalment diferent. El PP no està d’acord amb el model de finançament que voldríem per Catalunya i sobretot busca el desgast del Rodríguez Zapatero, que està desaparegut i sembla que en realitat tinguem una presidenta.