dijous, 18 de setembre del 2008

Les cobertes dels edificis municipals amb vegetació

CiU aconsegueix que l’Ajuntament estudiï cobrir les cobertes dels edificis municipals amb vegetació per minimitzar el consum energètic i la contaminació ambiental.

El regidor de CiU, Raimond Blasi, ha defensat aquesta iniciativa, aprovada per unanimitat en la Comissió de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient
Barcelona.- El Grup Municipal de Convergència i Unió a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha aconseguit avui el compromís del Govern municipal perquè l’Ajuntament estudiï cobrir les cobertes dels edificis públics amb vegetació per minimitzar el consum energètic i la contaminació ambiental.

El regidor de CiU Raimond Blasi ha defensant davant la Comissió de Sostenibilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament una proposició que reclamava que "el Govern municipal estudiï la possibilitat de cobrir les cobertes dels edificis municipals allà on sigui possible amb vegetació, per tal de minimitzar el consum energètic i la contaminació ambiental". La iniciativa s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

Blasi ha explicat que les cobertes vegetals pels edificis s’inscriu en l’àmbit de la bioconstrucció o construcció bioclimàtica, que és aquella construcció d’elevada eficiència energètica que té com a objectiu aconseguir un gran nivell de confort tèrmic tenint en compte el clima i les condicions de l’entorn. "Les cobertes vegetals són clarament beneficioses", ha dit el regidor de CiU, "perquè s’ha comprovat que amorteixen el soroll, treballen pel retorn de CO2 i absorbeixen aigua de pluja i en redueixen l’aportació al clavegueram". Raimond Blasi ha explicat que també redunden en beneficis d’eficiència energètica, "ja que aconsegueixen reduccions del 25 per cent en despesa per refrigerar, i un 50 per cent pel que fa a la calor".