dijous, 4 de desembre del 2008

Trias denuncia la paràlisi del Govern d’Hereu en les polítiques municipals de joventut en un moment de crisi econòmica que afecta greument els jove

El Cap del Grup de CiU proposa un paquet de mesures clares per generar ocupació, fomentar els emprenedors, millorar la formació, afavorir l’accés a l’habitatge i garantir el transport assequible de la gent jove de Barcelona.

El President del Grup de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat avui la paràlisi del Govern que encapçala Jordi Hereu en les polítiques municipals de joventut en un moment de crisi que afecta greument els joves. Xavier Trias ha proposat un paquet de mesures clares per generar ocupació, fomentar els emprenedors, millorar la formació, afavorir l’accés a l’habitatge i garantir el transport assequible de la gent jove de Barcelona.

Xavier Trias ha ofert una roda de premsa a l’Ajuntament acompanyat dels regidors Francina Vila i Raimond Blasi, i dels responsables de les joventuts a Barcelona de CDC i d’UDC, Jordi Cabrafiga i Manu Sitges, per posar en evidència que l’Ajuntament no fa tot el que hauria de fer per la joventut, “una etapa clau en la vida de les persones”, i per presentar propostes transversals per ajudar els joves (vegeu document adjunt).

Segons Trias, cal que els joves disposin d’un ventall d’oportunitats, el més ampli possible, per emancipar-se. Aquestes oportunitats són especialment importants en època de crisi. “Habitatge, feina, formació, lleure però també mobilitat, salut, participació han de ser els eixos de les actuacions de les administracions, però l’Ajuntament”, ha dit Trias, “ha donat l’esquena als joves durant massa temps”.

Xavier Trias ha criticat que malgrat ens trobem a la meitat de la vigència del “Pla Jove BCN”, el pla director de la política municipal de joventut 2006-2011, “encara no hem vist un redreçament de les polítiques de joventut de l’Ajuntament.”. Trias ha recordat que l’Ajuntament es va comprometre a presentar un balanç sobre l’estat d’execució del Pla Jove el mes de desembre, “però no s’ha fet; els plans són per complir-los i cal tenir mecanismes d’avaluació i seguiment. Fem plans constantment que després no s’apliquen. Això és greu, especialment en èpoques de crisi, quan calen polítiques clares”.

El líder de CiU ha explicat que la joventut és un sector de la població en el qual està incidint de forma preocupant la crisi econòmica: augmenta l’atur entre els joves i també la por a quedar-se sense feina, hi ha més obstacles a les iniciatives emprenedores... Trias ha lamentat que el Pla Jove, tot i l’eina important que representa el Consell de la Joventut de Barcelona, no hagi complert en el seu desplegament l’objectiu de guiar una política transversal de joventut a la ciutat de Barcelona.Com ha explicat el Cap del Grup de CiU, “el Pla Jove no s’ha complert en molts aspectes, no ha servit per generar l’ocupació prevista, ni de foment als emprenedors, ni en la promoció de la formació de qualitat, ni en l’accés a l’habitatge, ni tampoc en un transport assequible”.

Tot això, segons Trias, “posa en evidència una imatge de paràlisi de les polítiques de joventut a Barcelona. No hi ha un lideratge per part de l’Ajuntament, que creu en polítiques de joventut exclusivament adreçades al lleure”.

Xavier Trias, en contraposició a la paràlisi de l’Ajuntament, ha proposat unes polítiques de joventut clares i orientades a generar ocupació, foment dels emprenedors, formació de qualitat, accés a l’habitatge i per garantir la mobilitat i el transport assequible dels joves. “Presentem aquestes mesures per esperonar l’Ajuntament i que canviï la seva actitud passiva. No podem seguir així, portem 30 anys del mateix govern fent plans de futur. Cal que els plans que es fan funcioni i que es vegin els resultats”, ha dit Xavier Trias, que ha ressaltat que “en uns moments difícils per la crisi econòmica, que afectarà als joves amb severitat, cal prendre mesures clares i canviar una tendència negativa. La joventut és el futur i cal donar-li ajuts”.