dimarts, 24 de novembre del 2009

Convergència i Unió reclama més suport per a les entitats que treballen amb animals domèstics abandonats


El regidor de CiU adscrit al Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, denuncia que a finals d’any tancarà una gatera al nus de la Trinitat, deixant desprotegits prop de 250 gats.


El Grup de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, reclama més suport per a les entitats que treballen amb animals domèstics abandonats. El regidor de CiU adscrit al Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, denuncia que a finals d’any tancarà una gatera al nus de la Trinitat, deixant desprotegits prop de 250 gats.


El regidor de CiU ha explicat que al nus de la Trinitat hi ha la gatera gestionada per l’entitat SOS GATS que acull prop de 250 gats, "en bon estat, cuidats per voluntaris i amb revisió i control de veterinaris". "Aquestes bones condicions en que es troben aquests gats ha permès que s’hagin fet més de 200 adopcions, el que costa tant fer a la gossera municipal", ha dit Blasi. Aquesta mateixa entitat té cura de la colònia de gats de Can Portabella i recull els gats abandonats al mateix districte de Sant Andreu, i sempre ha actuat d’acord amb l’administració municipal.


Ara, l’entitat denuncia que el conveni, bàsicament per rebre ajuda per a l’esterilització dels animals i que l’Ajuntament fa dos anys que no paga, ja que la resta de recursos els aporta la mateixa entitat, fineix el 31 de desembre de proper mes de desembre. "Des del districte se’n renten les mans, responsabilitzant l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, i els amenacen en desmantellar la instal·lació", ha criticat el regidor de CiU.


"Si s’acaba desmantellant la instal·lació, què faran amb els gats? Els deixaran "lliures" en un enclavament complex per la trama viaria on podrien arribar a provocar accidents de trànsit, i on no poden trobar aliments? Els reubicaran en altres colònies fent augmentar la població existent i que estava controlada?", s’ha preguntat Blasi. "Si es desmantella la gatera l’entitat no tindrà recursos suficients per fer-se càrrec de la resta de colònies i tampoc podrà recollir més gats del carrer, tal i com s’exigeix des del Districte", ha explicat el regidor de CiU.


"Entitats com SOS GATS", ha dit Blasi, "estant prestant un servei molt important a la ciutat". A seu parer "cal fer una aposta i donar facilitats a aquest tipus de entitats i instal·lacions, col·laborar perquè reuneixin les condicions exigibles des de l’administració, enlloc d’arraconar-los com està passant al Nus de la Trinitat".


Raimond Blasi ha recordat que Barcelona disposa d’una Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals. "Tenim una bona normativa, que cal complir i hi ha la previsió d’obrir a la ciutat una gossera- gatera municipal. Però les necessitats de la ciutat respecte aquests animals no quedaran cobertes amb la futura instal·lació municipal i per tant cal ajudar i donar suport a les entitats que acullen aquests animals domèstics. La gent, que de manera voluntària, dedica el seu temps a cuidar els animals mereixen més atenció per part de l’Ajuntament", ha finalitzat Blasi.