dimecres, 9 de desembre del 2009

Unió rebutja la proposta de supressió de la Puríssima

"Des del Govern es ressusciten temàtiques laïcistes com a mera mesura de distracció"
El secretari de relacions institucionals d'Unió a la ciutat de Barcelona i responsable d'afers religiosos, Raimond Blasi, ha manifestat el "ferm rebuig" del seu partit a la proposta de supressió de la festivitat de la Puríssima.
Blasi ha manifestat que “la festivitat de la Puríssima Concepció, que efectivament té un origen religiós, és actualment patrimoni cultural de tots, i forma part de la tradició de la cultura judeocristiana de la nostra societat, que no pot negligir-se sense adulterar la nostra identitat col·lectiva”, afegint que “cadascú és lliure de celebrar-la o no, segons les seves creences”.

Pel regidor socialcristià, “la proposta que rebutgem no és anecdòtica”, i ha criticat que “ja estem acostumats a aquest tipus de insinuacions o globus sondes que, més allà de la seva dubtosa utilitat, serveixen per crispar la societat i fins i tot enfrontar-la”.

Blasi ha recordat que “des del 1978 l’Estat espanyol es va declarar aconfessional, que no significa que negui la seva Història ni en renegui”. “D’altra banda”, ha continuat el regidor d'Unió, “la Puríssima Concepció té un fort arrelament a Catalunya i a Barcelona, cosa que fa que sigui un festa d’especial interès i seguiment social, a les portes del Nadal”.

Blasi ha denunciat que “una vegada més, des del Govern de la Generalitat es ressusciten temàtiques laïcistes com a mera mesura de distracció, quan haurien d’estar plenament dedicats a treballar per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i fer la vida més fàcil i més feliç, més encara en uns moments de crisi social i econòmica com els que estem vivint actualment”.