dimarts, 21 de desembre del 2010

CiU critica que el Govern Municipal, sense presentar un Pla de Protecció del Nucli Antic de Sant Andreu, es limita a suspendre llicències per 1 any

El Govern Municipal, que presideix Jordi Hereu, va presentar en la darrera Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge, celebrada el passat 9 de desembre de 2010, l’aprovació de la Suspensió de la tramitació dels instruments de planejament urbanístic derivat i dels projectes de gestió urbanística, així com l’atorgament de llicències de parcel•lació de terrenys, d’edificació de nova planta, d’enderrocament de construccions, i de gran rehabilitació. Com ha explicat el regidor de CiU, Raimond Blasi, “aquesta suspensió hauria de ser el punt de partida per garantir la protecció de cascs antics, com el del districte de Sant Andreu, però ens presenta dubtes, no veiem que es garanteixi amb condicions la protecció del casc antic” i per aquest motiu el Grup de CiU es va abstenir en aquella votació. “Estem a favor de protegir aquest àmbit però les formes han de canviar”.

El regidor de CiU ha explicat els motius d’aquesta abstenció: el Govern Municipal, liderat per la Regidora d’Urbanisme i també Regidora del Districte de Sant Andreu, no ha mostrat cap dels treballs per la redacció d’un Pla de Protecció d’aquest àmbit. Aquest fet fa suposar que no existeix cap document i que no s’ha pogut treballar ni amb entitats veïnals ni associacions. “En un context polític on l’horitzó més proper són unes eleccions municipals, no es pot donar suport a suspendre durant un any l’atorgament de llicències urbanístiques, tenint en compte que aquesta suspensió en cap cas es pot prorrogar”.
Blasi ha destacat que “des del Grup Municipal de Convergència i Unió al Districte de Sant Andreu hem manifestat reiteradament el suport a la voluntat de preservar i revitalitzar el nucli històric del Districte de Sant Andreu. Però tot i aquest posicionament, i en un acte de responsabilitat, ens vam abstenir davant l’aprovació d’aquesta suspensió”.

A parer del regidor de CiU “el risc de perdre la oportunitat de tramitar un document de protecció de valors tan preuats és massa alt per ara tenir preses”. Blasi ha afegit que “a hores d’ara, la regidora del districte i d’Urbanisme encara no ha presentat cap projecte de protecció del nucli antic de Sant Andreu, per aquest motiu es va demanar la retirada del punt de l’ordre del dia del a Comissió per tal de portar-lo a la següent del mes de gener, i així tenir temps de poder estudiar i discutir el suposat document sobre el qual està treballant el Govern, amb la voluntat d’aconseguir un ampli consens que garanteixi poder tirar endavant, amb condicions, la protecció del casc antic de Sant Andreu”.

2 comentaris:

ignasi andreu ha dit...

Som una família que a final d'any vam prendre la complicada decisió de comprar una casa al nucli antic de Sant Andreu amb la intenció d'enderrocar-la (de fet ja ho està parcialment) i fer-hi una vivenda unifamiliar per us propi.
Per la nostra sorpresa ens hem trobat amb aquesta suspensió total de llicències que de moment no ens permet fer res.
Ens sorprèn que tant en aquest blog com en la revista del barri afirmis que la suspensió és improrrogable i en canvi l'ajuntament afirmi que la poden allargar tot el temps que vulguin.
Podem tenir una idea aproximada de quan podrem iniciar la construcció de casa nostra?

monica ha dit...

Nosaltres també som una familia que vam comprar una casa al casc antic després d´assegurar-nos a l´ajuntament del barri que no hi hauria cap problema en fer la rehabilitació i ampliació de la casa.
Després de fer el projecte, visitant el nostre arquitecte al técnic de l´ajuntament en 4 ocasions per tal de no trobar-nos cap sorpresa, ens trobem que el mateix dia que anem a demanar la llicència d´obres ens diuen que estan suspeses.
Hem venut el nostre pis, estem de lloguer esperant poguer anar a viure a la nostra casa i a més hem de reinvertir els diners del pis a l´obra de la casa en un any perquè sino hisenda ens penalitza.
Ara qui ens paga tot això?
Ens agradaria posar-nos en contacte amb altres persones en la mateixa situació que nosaltres com la familia que ha escrit l´anterior comentari. La meva adreça és mmonterozz@hotmail.com.