dimecres, 28 de maig del 2008

CiU demana la integració tarifària de les línies d'autobús, metro i Bicing

Barcelona, 27 maig (EFE).
El grup metropolità de CiU a Barcelona ha plantejat que s'estudiï la possibilitatde la integració de les tarifes de les línies d'autobús, metro i Bicing per afavorir l'ús del transportpúblic, per mitjà d'un únic abonament "Metro-Bus-Bici" que disposaria d'un "xip electrònic".
El regidor de Barcelona i membre de la Junta de Govern de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT),Raimond Blasi, ha indicat que, malgrat els problemes denunciats pels usuaris, el Bicing "és un èxit" isuposa "una bona opció de transport" que "encara ha de créixer més", amb l'objectiu d'extendre'l a altresmunicipis de l'àrea metropolitana. Per això, Blasi apunta que una via per promoure el transport públic i aconseguir que la gent "deixi el cotxea casa" passa per incloure les tarifes de servei de lloguer de bicicletes amb les de la xarxa d'autobús imetro que, ja estan integrats.
"L'objectiu -ha dit Blasi- és facilitar diferents opcions de transport en un únic abonament procurant quel'usuari no hagi d'agafar el cotxe particular". CiU suggereix que aquest abonament disposi d'un xip electrònic, similar al que ja existeix en diversesciutats espanyoles, i que seria recarregable com permeten els sistemes informàtics utilitzats per altresentitats del transport,En l'última junta de govern de l'entitat de l'EMT, Blasi va plantejar aquesta possibilitat perquè elsserveis tècnics de l'entitat metropolitana estudiïn la idea i s'elabori un informe sobre la seva viabilitat

1 comentari:

Unknown ha dit...

No es gaire recomanable fe servir l'expresio "servei de lloguer de bicis" pel Bicing, mes d'un que te una empresa d'aquest tipus s'emprenyara. De fet, quan fem servirun autobus o el metro no el lloguem pas. El Bicing es un mode mes de transport public, la idea de unificar bus-metro-bicing em sembla correcte. Nomes hi veig un problema, si Barcelona implementa el servei de Bicing pot haver un problema d'oferta de zones d'aparcament per a cotxes, amb cada estacio de Bicing despareixen zones verdes o blaves.