dimecres, 2 de juliol del 2008

Noticies de Barcelona


Recentment no paren de sortir noticies en relació al transport públic a la ciutat de Barcelona. Algunes d’aquestes notícies son bones, l’avenç de les obres de la Línia 9 del Metro (malgrat el retard d’anys que portem), l’obertura dels 5 carrils del carrer Balmes per la finalització propera de les obres a l’estació dels Ferrocarrils Catalans (desprès de quants anys de perjudici de veïns/es i comerciants?), l’augment d’usuaris del Metro (relacionat amb el mal funcionament de RENFE Rodalies i la vaga de conductors d’autobusos)...

Altres noticies son directament dolentes, talls a la línia 5 del Metro per un incendi, per manca de manteniment, coincideixen al mateix dia una averia a Metro, RENFE Rodalies i Tramvia, comerciants afectats per les obres de la línia 9 del Metro, inseguretat en el Metro, mal funcionament del Bicing (malgrat balanços positius del Govern municipal, pretenent fer creure que estem morint d’èxit). Podríem continuar amb una llarga relació de notícies però el pitjor no és la notícia, el pitjor és que darrera d’aquestes notícies hi ha els usuaris, diaris o accidentals, d’aquest teòric servei públic que es veuen perjudicats, afectats, per aquest continuo degoteig d’entrebancs quotidians.

Sembla que a dia d’avui entre la gent de carrer hi regni la plena resignació sobre els fets. Probablement no s’intueix que alguna persona hi estigui treballant per traslladar en el seu àmbit aquestes preocupacions. Lògicament s’hi ha de buscar solucions efectives i urgents per què sinó en qualsevol moment se’ns despenjaran amb alguna proposta de solució afectiva a l’estil de campanyes com “Visca Barcelona”, tan àmpliament criticades des del nostre Grup de CiU i que el propi CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) a definit com que està a la frontera de la il·legalitat, que no pretenen res més que pujar l’autoestima independement de la solució dels problemes. Fan seves màximes com la de “l’arbre que no et deixa veure el bosc”.

En aquest sentit i aprofitant la propera reunió de la junta de govern de l’EMT, Entitat Metropolitana del Transport, que aglutina TMB (Metro i Autobús), des del Grup de CiU traslladarem aquestes inquietuds i demanarem respostes eficients per un servei públic que ha de ser un referent tan per les persones que l’empren normalment com per aquelles persones que visiten una ciutat concebuda com una capital Europea a la Mediterrània.

1 comentari:

Anònim ha dit...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.