dissabte, 18 d’abril del 2009

CiU denuncia que el Govern d’Hereu rebutja que els grups de l’oposició puguin participar en les comissions de seguiment d’obres als districtes

El regidor adscrit a Sant Andreu, Raimond Blasi, reclamava en un Prec que els grups polítics poguessin participar en aquests òrgans com ho fan qualsevol entitat veïnal i exigeix transparència al bipartit municipal.

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha denunciat avui que el Govern que encapçala Jordi Hereu rebutja que els grups de l’oposició puguin participar en les comissions de seguiment de les obres als districtes de la ciutat. El regidor de CiU adscrit a Sant Andreu, Raimond Blasi, reclamava en un Prec a la Comissió d’Urbanisme que els grups polítics poguessin participar en aquests òrgans com ho fan qualsevol entitat veïnal, s’ha preguntat què amaga el bipartit municipal o de què té por, i li ha exigit transparència.

El grup de CiU ha presentat un prec aquesta tarda a la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge demanant que en les Comissions de Seguiment i participació d’obres, d’execucions de projectes i de nous instruments de planejament, a nivell de Districte, es contempli la convocatòria i participació dels grups politics municipals de manera equiparable a qualsevol altra entitat de Districte.

Raimond Blasi ha explicat que la presentació d’aquesta iniciativa respon a que el Govern que encapçala Jordi Hereu va vetar recentment la presència dels grups de l’oposició en la Comissió de Seguiment de la reforma de Trinitat Vella a causa del tancament de la presó.

No obstant, el president de la Comissió i responsable municipal d’Urbanisme, el tinent d’Alcalde Ramon Garcia-Bragado, l’ha rebutjat adduint a la “gran casuística existent als districtes”, això sí, oferint tot seguit “a fer de mediador”. A parer de Raimond Blasi “aquesta gran i diversa casuística perjudica clarament, de forma sistemàtica, la participació dels grups municipals de l’oposició”. “Li exigim transparència al bipartit municipal i li preguntem per què s’impedeix la presència dels grups de l’oposició”, ha dit Blasi.

El regidor de CiU adscrit a Sant Andreu ha volgut expressar “la més rotunda indignació per la forma de funcionar del Govern d’Hereu i dels responsables del districte, i lamentem com entén el bipartit municipal la democràcia i la participació ciutadana”. “Els grups de l’oposició també som Ajuntament i estem legitimats per assistir a aquestes reunions. Amb aquesta negativa el govern municipal, una vegada més, es nega a obrir les portes a la participació i informació de les comissions de seguiment d’obres, d’execucions de projectes i de nous instruments de planejament a nivell de districte.

Blasi ha recordat exemples, alguns d’ells liderats fins i tot per l’oposició, de processos de participació com el de la Muntanya de Montjuïc o lamentablement altres on es veta la presència dels grups com en el cas ja esmentat de la presó de Trinitat Vella.

El regidor de CiU ha demanat que “sense afectar la descentralització i la poca autonomia que tenen els districtes, s’estableixin uns criteris generals per facilitar la participació, des del seu inici, en projectes de desenvolupament i de rellevant importància pels barris i els districtes”. “Què potser tenen por a que l’oposició pugui aportar i participar de manera positiva des del primer moment. De què té por el Govern municipal o què amaga?”.