dissabte, 12 de setembre del 2009

Propaganda institucional


El dijous passat em vaig trobar a la gaveta del despatx un llibre (format Caixa Catalunya, ja sabeu) amb el títol “Barcelona 30 anys fent ciutat”. Suposo que si us dic que no va ser cap sorpresa per mi saber qui n’és l’autor em creureu perquè ben segur ja us ho imagineu: L’Ajuntament. Bé això de l’Ajuntament, el govern municipal.

Per què dic el govern municipal? Senzill, un nou pamflet propagandístic dels seus. Ai aquells que tant criticaven... a on són ara? Esgotats de trencar-se el cap de com sortir d’un forat a on ells mateixos s’hi ha posat només saben ara intentar vendre allò que ja ningú compra.

Deixant de banda la necessitat o no d’editar aquesta publicació (enguany es celebren els 30 anys d’ajuntaments democràtics) no es podria haver fet un document estrictament descriptiu? Totes les publicacions que fan han de tenir aquell to subjectiu, avorrit... que intenta com una gota malaia penetrar en el nostre magí?

Indubtablement en 30 anys s’han fet moltes coses bones, s’ha endreçat la ciutat i fins i tot s’ha la situat al Món. Ara bé amb 30 anys les maneres de fer també caduquen i fins i tot els que governen es cansen i cansen, sobretot si enlloc de fer canvis es donen herències com ha fet el PSC a Barcelona. Aquest final d’Estiu no ho hem vist, senzillament s’ha fet més públic i evident ja que de veure-ho ho veiem cada dia. Aquesta decadència a la qual hi hem de plantar cara.

Acabo, és un honor per a mi sortir en aquest llibre, encara que amb el meu nom mal escrit, però no oblidem els polítics ni els responsables de dirigir la Ciutat o el País que és entre i per tots i totes que es construeix.