divendres, 2 d’abril del 2010

CiU denuncia l’augment de la inseguretat i del número d'atracaments al barri de Sant Andreu, que han passat a ser repetitius i quotidians

El regidor de CiU al Districte, Raimond Blasi, exigeix una actuació immediata i coordinada dels cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat de les persones i dels comerços.
El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, denuncia l’augment de la inseguretat i del número d'atracaments al barri de Sant Andreu, que han passat a ser repetitius i quotidians. El regidor de CiU adscrit al Districte, Raimond Blasi, exigeix una actuació immediata i coordinada dels cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat de les persones i dels comerços.
“Darrerament”, ha explicat Raimond Blasi, “els robatoris han augmentat al barri de Sant Andreu”. El focus d’inseguretat s’ubica entre els carrers Gran de Sant Andreu i Meridiana, i entre Riera de Sant Andreu i Malats. Els comerços i veïns més castigats són els dels carrers Malats, Andorra, Pons i Gallarza i Riera de Sant Andreu. Hi ha alguns comerços que pateixen a diari aquesta situació i la inseguretat s'ha traslladat al carrer. “Els ànims estan molt caldejats”, ha dit el regidor.
“El que va ser un barri de referència pel desplegament de la policia de proximitat de l'Alcalde Hereu està essent un desastre”, ha criticat el regidor de CiU, tot reclamant “un augment de la presencia policial en aquesta zona”. “Els fets esdevinguts en els darrers dies demostren que cal incrementar el número d’efectius al carrer. Cal més policia i més coordinació entre els cossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra”, ha dit el regidor de CiU.
Raimond Blasi ha alertat que “la situació és greu” i que “veïns i comerciants estant perdent la paciència i la confiança en l'administració. Els canals de comunicació amb el districte no funcionen, un exemple més que el plantejament organitzatiu i administratiu no és correcte”. “Demanem una actuació immediata i que es garanteixi la seguretat de les persones perquè la gent necessita solucions als problemes immediats”, ha finalitzat Blasi.