diumenge, 23 de novembre del 2008

Mal estat de manteniment de l’entorn de la plaça del Dr. Modrego

CiU denúncia el mal estat de manteniment de l’entorn de la plaça del Dr. Modrego, al Congrés, i exigeix una acció immediata de neteja i arranjament

El regidor de CiU adscrit al Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, reclama acabar amb l’estat de deixadesa d’aquesta zona de Barcelona que ha provocat caigudes de gent i l’aparició de rates.

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha denunciat avui el mal estat de manteniment de l’entorn de la plaça del Dr. Modrego, al barri del Congrés i els Indians, i exigeix una actuació immediata de neteja i arranjament. El regidor de CiU adscrit al Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha reclamat acabar amb l’estat de deixadesa d’aquesta zona de Barcelona que ha provocat caigudes de gent i l’aparició de rates.

Raimond Blasi ha explicat que en aquesta zona del barri del Congrés hi ha dos problemes ben identificats. D’una banda la plaça del Dr. Modrego és de sauló (sorra) i està feta en pendent cosa que provoca que amb la pluja i el vent es produeixin desplaçaments de sauló que van a parar a la vorera i a la calçada. “Això suposa un perill”, ha dit Blasi, “en primer lloc pels vianants, ja que la vorera està feta de granit llis, no amb la típica rajola de Barcelona, cosa que fa que rellisqui més; i per l’altre per a bicicletes o motocicletes que circulen per la calçada o el propis cotxes en les cruïlles”. Per al regidor de CiU, aquesta situació tindria diferents solucions: “o bé un manteniment més acurat i periòdic, o bé un replantejament de la composició de la plaça, sense perdre la zona d’esbarjo de sorra per infants i que ja s’ha fet en altres places similars”.

L’altre problema que ha assenyalat Raimond Blasi és el baix manteniment dels escocells del carrer Felip II, des de les places del Dr. Modrego i del Congrés Eucarístic en direcció a la Meridiana. “Aquests es troben a l’extrem de la vorera, a tocar de la calçada, tenen un tipus de vegetació d’arbust baix i espès que en dificulta l’accés per tal de netejar-ho, fins i tot els veïns han intentat posar-hi solució”, ha explicat el regidor de CiU, que ha alertat que “aquesta manca de neteja comporta la creació d’un habitat idoni per a l’aparició de rates, que ja han denunciat els propis veïns de la zona”.

Raimond Blasi ha explicat que el Grup municipal de CiU ha presentat un seguit d’iniciatives per tal d’exigir que es procedeixi a corregir aquesta antihigiènica situació que ja s’havia produït amb anterioritat.