dilluns, 5 de gener del 2009

ADMINISTRACIÓ

Recentment han aparegut notícies sobre la creació d’una nova Corporació Metropolitana de Barcelona. Una nova Corporació que no sé exactament si ha de ser hereva de la Corporació suprimida l’any 1987 o de l’actual Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a on hi conflueixen la Mancomunitat, l’Entitat del Media Ambient i l’Entitat del Transport, i sovint desconeguda per la ciutadania.

Més enllà de la necessitat d’una Corporació Metropolitana organitzada, i sense ànims de banalitzar en qüestions que mereixen un tractament profund, voldria fer un parell de reflexions. És cert que la Llei de Governs Locals en permet la creació però també és cert que, per exemple, estem pendents d’una nova organització territorial en Vagueries, i fa molt temps que se’n parla.

A dia d’avui la ciutadania de Barcelona, i àrea metropolitana, suporta fins a 7 administracions: Ajuntament, Consells comarcals, “AMB”, Diputació, Comunitat autònoma, Estat i UE (sense frivolitzar). Si la Corporació Metropolitana ha de substituir a l’AMB, la Vegueria ha de substituir a la Diputació? Quin àmbit territorial ha de tenir la Vegueria corresponent a Barcelona, el mateix que la Corporació?

Podria començar a divagar amb preguntes i més preguntes que portarien a l’absurd o potser no tant. Acabem demanant finestreta única per facilitar la feina als administrats, no? Amb sort ens portaria a reflexionar sobre la necessitat de tantes administracions i la necessitat d’una millor distribució de les competències. Lògicament això implica parlar del model d’Estat i per alguns se’ls fa massa coll amunt.

1 comentari:

garmir ha dit...

Hola:
Peró no va ser Pujol qui va voler suprimir la CMB perqué segons ell li feia de contrapoder a la Generalitat de llavors?.
Crec que si es torna a crear la CMB només serà una font de feina més per càrrecs socialistes doncs Barcelona i la seva Area Metropolitana desgraciadament viuen a l'esquena electoral de CIU.
Edmón.