dilluns, 28 de setembre del 2009

II Congrés de les Dones de Barcelona



En breu es celebrarà el II Congrés de les Dones de Barcelona, concretament el 16 i 17 d’octubre.

Segons s’indica en alguna informació els objectius d’aquest Congrés són:

· Treballar per una ciutat de dones i homes lliures on prevalguin la diversitat i la igualtat d'oportunitats.
· Aconseguir que les dones s'incorporin a la ciutat amb plens drets per fer una societat veritablement democràtica i representativa.
· Fomentar i consolidar la participació i l'associacionisme de les dones.
· Fer visibles de cara enfora i enfortir el Consell de les Dones de Barcelona i els consells de dones dels districtes.
· Construir les línies estratègiques de les futures polítiques de gènere de la ciutat.

Per tot això amb faig la següent pregunta: Per quin motiu es dificulta la participació dels homes en aquest Congrés?

Sembla ser que s'hi han pogut inscriure pocs homes, és cert que l’aforament també és limitat (una altra restricció), i que els pocs que hi ha inscrits se’ls intenta convèncer per què cedeixin la seva plaça. Tanmateix on et deixen assistir, t’hi conviden fins i tot, és a l’Actuació musical a l’Auditori Fòrum, i sense problemes.

A veure si ens entenem. D’una banda l’únic home que hi participarà de ple dret, com a mínim a la inauguració, és l’alcalde, amb qui particularment m’hi sento poc representat. Per una altra banda no et deixen participar a la vessant productiva però si de la lúdica.

La veritat és que molt clar no ho veig però desitjo de tot cor que sigui un èxit i que les conclusions siguin un veritable instrument per ajudar a construir aquesta societat que molts desitgem.

Per més informació sobre el congrés:
http://www.bcn.cat/congresdones09/ca/index.html

2 comentaris:

Anita Bega ha dit...

Son les 20 hores i 35 minuts de la tarda-nit, del 17 d Octubre 2009.
Tot just comenten al Canal de TV 324 una minsa noticia del II Congres de Dones de BCN.
Nomes la ministra d Igualtat apareix. Cap de les mes de 1700 dones inscrites.

Nomes la frase de la sra. ministra contra les paraules del PP e fa 25 anys. Tot pura política i res de les aportacions a la societat i la ciutadania, es el extracte del mes rellevant que sembla haver estat capaç de fer aquest canal de noticies públic i lider a Catalunya.

Quina llàstima!!!, crec que les quasi 2000 dones que hem participat en el procés que ha suposat aquest Congres, hem dit coses prou mes intel•ligents que aquesta única frase que TV3 s ha dignat recollir (fora de context) com a resum dels 2 dies que ha durat la part presencial del II Congres de Dones de BCN.

Patètic, penós,... no hi han paraules per descriure la falta de sensibilitat dels nostres mitjans suposadament de comunicació de masses. El "ninguneo" ha estat espectacular estimades dones.

http://anitabega.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb l'Anita.

Als diàris no ens reconeixien, les televisions no visibilitzaven la tasca tant important que les barecelonines hem fet amb moltes ganes i empenta durant els 2 dies del Congrés.

Finalment, qui es van emportar la notícia del dissabte 17 van ser les persones assistents a la manifestació de Madrid en contra de la Llei de l'avortament amb fotografies sensasionalistes i families senceres patint pel futur de la humanitat en una societat hipotètica on es permitís l'avortament... pobres de nosaltres! Que en serà de les persones en un futur que mata fetus sense compasió?

A mi, personalment el que em preocupa més és què passaria en una societat desenvolupada actual on la dona no pogués decidir sobre la seva maternitat des d'una posició lliure i desitjada, em preocupa que passaria en una societat on les dones no poguéssim decicir quan, amb qui, on i com volem tenir fills o filles. Em preocupa una societat en la que la dona estés exempta de drets i forrada d'obligacions com ho estava no fa tans anys.

No podem permetren's el luxe de recular en aquesta marxa que les dones preconitzem amb tantes ganes i tot el dret.

Novament els mitjans ens ignoren, la veu de les dones queda difusa, esborrada, negada, oculta, tapada, com sempre ho ha estat malgrat la lluita que fem diàriament les que creiem que si volem podem!

Queda molta feina per fer encara, i no ens cansarem, sobretot per educar els mitjans de comunicació: principals reproductors i transmissors dels valors patriarcals a la societat majoritària.

Força totes! No ens pendran la veu...