diumenge, 7 de novembre del 2010

El Cas de la Dama d’Elx

Fa uns mesos era noticia la desaparició del bust de Joan Maragall de la Plaça Molina. Finalment va resultar que els serveis municipals l’havien instal•lat per la seva inauguració (acte mediàtic d’autobombo del govern municipal) i ràpidament l’havien retirat per restaurar-lo.



Més desapercebuda va ser la desaparició de la rèplica del bust de la Dama d’Elx ubicat als Jardins d’Elx el mes de maig. Els Jardins d’Elx van ser remodelats i inaugurats el setembre de 2009, amb la presència de l’alcalde d’Elx representant la ciutat valenciana que va fer donació del bust que els presidia.



No havia passat un any que ja havia desaparegut el bust, aquest cop sembla que per un acte incívic, i que havíem de picar a la porta de la ciutat d’Elx per demanar una nova rèplica. No sé que deurien pensar allà de nosaltres. El fet és que des d’Elx no estant en disponibilitat de tornar a obsequiar-nos amb aquest bust i l’ajuntament de Barcelona ha hagut de demanar un pressupost.



Han passat ja 5 mesos i encara no hi ha solució. En qualsevol cas espero que la solució que tots esperem no doni lloc a una nova desaparició.



Per cert, han retornat el Nen Jesús que van robar del vigilat Pessebre de la Plaça Sant Jaume?