divendres, 11 de març del 2011

Balanç del mandat 2007-2011 dels càrrecs municipals electes de la Intercomarcal de Barcelona d'Unió (I)

Al llarg dels propers dies transcriure el contingut del balanç que vaig realitzar davant l'Assemblea de Barcelona el passat 24 de febrer. Atesa la seva extensió ho faré en diferents entregues.

"Parlo, com és preceptiu, en nom del que m’agrada anomenar el Grup municipal d’Unió a l’Ajuntament de Barcelona. Un grup humà conformat per consellers i conselleres municipals, assessors i assessores i per la regidora i regidors. Els càrrecs que posem punt i final amb la fi del present mandat. Sense perjudici de repetir.

No faré un balanç des de la perspectiva de la feina feta com a partit als 10 districtes, des de fa dues setmanes 11, de la ciutat de Barcelona. Som conscients que on no arribem nosaltres arribeu la resta de companys i companyes del Partit.

TERRITORIALMENT. En el moment de la distribució territorial es va assignar a la Sònia Recasens Regidora adscrita del districte de Sants-Montjuïc, com en el mandat anterior. El Gerard Ardanuy com regidor adscrit del districte de l’Eixample, del qual n’és el regidor president. I jo mateix adscrit al districte de Sant Andreu i de Sarrià Sant Gervasi.

Essent tres regidors i vista la distribució es fa palès que no podem estar presents en tots els districtes; malgrat el compromís, la bona voluntat i l’esforç per correspondre a les demandes de presència. És aquí quan toca parlar del que defineixo com la Guàrdia Pretoriana de la Intercomarcal: Els Consellers i les Conselleres municipals.

Així doncs, els Consellers municipals assumeixen el dia a dia dels Districtes i dels seus barris. Per cert que una de les persones que va formar part de la Comissió territorial que va fer la proposta de l’actual divisió en barris és la Sessa Perelló. S’observa que en la majoria dels districtes els consellers municipals d’Unió han hagut d’assumir aquest dia a dia en solitari, bé, en solitari no ben bé ja que hi ha els consellers i regidors de Convergència. "