dimarts, 8 de març del 2011

Un nou veí, el Quico!

El passat dissabte em vaig perdre la presentació en societat del capgròs Quico, de l'Escola Congrés-Indians (a la confluència de Concepció Arenal amb Cardenal Tedeschini) i la rua de Carnestoltes del diumenge però una mare amablement m’ha passat el relat. Com veureu aprofita per reivindicar el model educatiu d’aquest centre escolar.

“El bateig del capgròs de l'escola Congrés-Indians, el Quico, el dissabte, va ser tot un èxit. Vam estar acompanyats per escoles de la zona que tenen gegant: el Turó Blau amb el Drac, la Maquinista amb el Mac, el Mestre Gibert amb la Giberteta, aquests darrers van portar el seu grup de percussió i va ser molt divertit. Festa de disfresses per a tothom, esmorzar i presentació en societat.

El Quico és un indià, acabat d'arribar de Cuba on ha fet fortuna amb una plantació. Enyorat del seu barri d'origen, ve per quedar-s'hi definitivament, però ha perdut casa seva amb l'especulació immobiliària dels darrers temps, i ha decidit quedar-se a viure a l'escola, amb la canalla. El Quico és un capgròs morenàs, amb binocle, barret i vestits interessants. El Quico té una havanera, evidentment amb la música de "El meu avi va anar a Cuba".

La rua de Carnestoltes del diumenge va ser tot un èxit, mai no hi havia hagut tanta gent en aquest acte. Vam sortir les famílies de l'Escola amb una comparsa de fruites, acompanyant la desfilada del Quico.

Els veïns van estar molt contents. I és que la nova escola està generant un petit moviment migratori de famílies atretes pel model pedagògic que s'hi desenvolupa, que estan venint d'altres indrets de Barcelona, i algunes estan començant a buscar pisos de lloguer per la zona. Aquesta onada de jovent s'està notant, i més que es notarà a mida que el complex educatiu vagi creixent!! Per cert, hem tingut una preinscripció altíssima, i de veïns de la zona!!!”