dijous, 10 de març del 2011

CiU exigeix a l’Ajuntament que compleixi la sentència que declara nul el Pla de la finca del carrer de Biscaia, entre Meridiana i els carrers Palència i Bofarull

El regidor Raimond Blasi celebra el contingut de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i reitera el seu posicionament i la seva exigència per a que s’estudiï un projecte respectuós amb els veïns que hi conviuen

Barcelona.- El Grup de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, exigeix a l’Ajuntament que compleixi la sentència que declara nul el Pla de la finca del carrer de Biscaia, entre Meridiana i els carrers Palència i Bofarull. El regidor Raimond Blasi celebra el contingut de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i reitera el seu posicionament i la seva exigència per a que s’estudiï un projecte respectuós amb els veïns que hi conviuen.

Com ha explicat el regidor de CiU adscrit al districte de Sant Andreu, a finals del mes de febrer es va conèixer el contingut de la sentència del TSJC, que declara la nul•litat del Pla de Millora Urbana d’ordenació de volums de la finca del carrer Biscaia, entre l’Avinguda de la Meridiana i els carrers de Palència i de Bofarull. Blasi ha celebrat la sentència i ha demanat que “s’estudiï un nou projecte respectuós amb els veïns i veïnes d’aquesta situada al barri de Navas al Districte de Sant Andreu”.

“El procés”, ha exposat Blasi, “ha sigut llarg i ha suposat una lluita continua dels veïns d’aquesta finca, amb el suport incondicional del Grup Municipal de CiU a Barcelona, per tal de denunciar la indefensió davant del Govern Municipal i defensar els seus drets”.

El Pla, que ara el TSJC ha declarat nul, va ser aprovat a setembre de 2007 pel consistori i es va trobar amb el rebuig dels veïns dels habitatges annexes a la finca. “El greuge era clar, l’edificació prevista pel Pla deixava cecs els habitatges que donaven a la plaça, coneguda com la plaça de la Guineu pels veïns, que ocupa actualment la finca, perdent, al mateix temps, la zona verda que ara s’hi ubica, i ni la promotora ni el Govern Municipal van estudiar aquesta problemàtica”.

Raimond Blasi ha explicat que “des d’un primer moment, els veïns van iniciar un procés per tal de reclamar el respecte a tenir uns habitatges dignes”. “Des de CiU els hi vam donar suport i ens va reunir amb la promotora i el Govern Municipal, per tal de cercar consens entorn aquest problema. Davant la inactivitat i manca d’iniciativa del Govern Municipal, vam presentar una proposició en la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge, del mes de maig del 2010, per a que es modifiqués aquesta proposta respectant els habitatges que amb ella es veuen afectat així com els interessos de les diferents parts”, ha dit Blasi. La proposició es va aprovar.

Al mateix temps, els veïns i veïnes afectat van iniciar un reclamació per via judicial que ha finalitzat amb aquesta sentència del Tribunal Superior de Justícia amb la que es declara la nul•litat del Pla, deixant-lo sense efectes, i per tant, reconeixent els drets que tant han reclamat aquests veïns del Districte de Sant Andreu.

“Celebrem que la sentència del Tribunal Superior de Justícia doni ple suport a les exigències dels veïns d’aquesta finca del carrer Biscaia i, per tant, es garanteixi el seu dret a gaudir d’uns habitatges dignes”, ha dit Blasi, afegint “no obstant, hem de lamentar, un cop més, la manca d’iniciativa i respecte que el Govern Municipal ha tingut en aquest cas”.

“Des d’un primer moment vam demanar que es modifiqués la proposta, i així es va aprovar, però no hem trobat la predisposició per part municipal. Lamentablement, com ja ha succeït en altres ocasions, ha calgut una sentència judicial per demostrar la mala gestió d’un Govern Municipal que governa d’esquena als interessos dels veïns i veïnes de Barcelona”, ha finalitzat Blasi.