dimarts, 7 d’octubre del 2008

CiU critica la pèssima gestió patrimonial de l’Ajuntament que compra el recinte de Fabra i Coats per 1,2 milions d’euros més del que li va costar al C


El grup de CiU es va abstenir en la votació d’aquest punt en el Consell Plenari del juliol tot i compartir el destí final de la fàbrica de filatures que ha d’esdevenir un important motor cultural per la ciutat

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, critica la pèssima gestió patrimonial de l’Ajuntament que ha comprat el recinte de Fabra i Coats per 1,2 milions d’euros més del que li va costar al Consorci de la Zona Franca (CZF) el desembre del 2006. El grup de CiU, tot i compartir el destí final de la fàbrica de filatures que ha d’esdevenir un important motor cultural per la ciutat, es va abstenir en la votació d’aquesta operació en el Consell Plenari municipal del passat mes de juliol.

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona del juliol va aprovar, amb l’abstenció del grup de CiU, la compra del complex Fabra i Coats, al Districte de Sant Andreu, al Consorci de la Zona Franca per un import de 18,7 milions d’euros. Aquesta antiga fàbrica de filatures es convertirà en una fàbrica de creació cultural, amb tallers i espais pels creadors. El regidor de CiU adscrit al districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que el grup nacionalista comparteix el destí cultural de la fàbrica Fabra i Coats però ha criticat la "pèssima" gestió del patrimoni que fa l’equip de govern.

El regidor de CiU ha explicat que l’any 2005 la immobiliària Renta Corporación va comprar Fabra i Coats. Més tard, el desembre de 2006, es va posar de nou a la venda. En aquell moment l’Ajuntament tenia una opció de compra que va exercir a través del CZF que ho va adquirir per 17,6 milions d’euros. Aquella operació patrimonial ha acabat comportant ara, quan l’Ajuntament ho compra al CZF, un augment de preu de 1,2 milions d’euros, és a dir un 6,8 per cent més.

"Aquesta operació patrimonial ", ha dit Blasi, "no ha estat bona per la ciutat i més si tenim en compte que el preu de mercat d’ara hauria de ser bastant més baix que el del 2006 si s’hagués negocia bé atès l’evolució del mercat immobiliari". En paraules del regidor de CiU, ha estat una "pèssima operació patrimonial. Ens ha costat 1,2 milions d’euros més del que hauria costat si l’Ajuntament ho hagués comprat fa un any i mig. Aquests diners s’haguessin pogut destinar a moltes coses que la ciutat necessita".