dimecres, 29 d’octubre del 2008

CiU denuncia l’oblit del Govern d’Hereu envers els veïns i comerciants afectats des de fa anys per les obres de l’intercanviador de Metro a St. Andreu

El regidor del Grup Municipal de CiU adscrit al Districte, Raimond Blasi, exigeix pels afectats el mateix tracte i les mateixes ajudes que s’han rebut a altres indrets de la ciutat.

Barcelona.- El Grup de Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha denunciat avui l’oblit del Govern que encapçala Jordi Hereu envers els veïns i comerciants de l’entorn del triangle configurat pels carrers Sant Antoni Maria Claret, Garcilaso i Avinguda Meridiana, a Sant Andreu, afectats, des de fa anys, per les obres de l’intercanviador del Metro i de millora de la Meridiana. El regidor del Grup de CiU adscrit al Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, exigeix pels afectats el mateix tracte i les mateixes ajudes que s’han rebut a altres indrets de la ciutat.

Raimond Blasi ha explicat que CiU fa temps que denuncia les situacions de greuge que pateixen els afectats per les obres públiques de llarga durada a la ciutat. Les obres del TGV han estat les de major rellevància, atès la magnitud d’aquesta infraestructura, però també n’hi ha d’altres que afecten greument els ciutadans. "El comerç", ha explicat Blasi, "que es veu greument afectat per les obres de llarga durada, és un element clau pel desenvolupament de la ciutat i dels barris i que ajuda a dinamitzar i crear llocs de treball. I per això cal l’Ajuntament defensi els seus interessos". "Aquesta defensa és especialment important en moments de crisi com els que estem vivint; la gent espera més de les administracions, i especialment de la més propera, l’Ajuntament", ha dit Blasi.

El regidor de CiU ha criticat que els veïns i comerços de l’entorn assenyalat "han patit la manca d’informació sobre l’estat i evolució de les obres, la mala senyalització de rutes alternatives, obres continuades davant de casa seva o dels comerços, entre altres, amb totes les conseqüències que això comporta i amb una fàcil traducció en pèrdues en l’àmbit del comerç".

A parer de Blasi, "és probable que la ubicació de la zona afectada, desplaçada de zones de major trànsit rodat i de vianants, no hagi suposat un focus d’interès per part del propi Districte de Sant Andreu". Com ha explicat el regidor de CiU, "els comerciants afectats s’han associat i han fet arribar les seves constants reivindicacions. Sense anar més lluny s’espera que demà en el si de l’Audiència Publica de Sant Andreu faran arribar de nous les seves queixes a la Regidora del Districte que fins el moment s’ha fet el sord".

"Des del grup de CiU reclamem pels afectats el mateixos tractes que hem defensat en altres indrets de la ciutat, com a Sants o al carrer Mallorca pels afectats per les obres del TGV, pels entorns del mercat de Felip II (afectats per les mateixes obres que avui denunciem) i que, al final, s’han traduït en iniciatives genèriques en favor dels afectats per obres públiques", ha dir Raimond Blasi, que ha afegit que "estem parlant d’un necessari augment de la informació pels afectats, de les mesures correctores oportunes que el desenvolupament de les obres permeten i les compensacions que, a iniciativa de CiU, s’han aprovat, a traves d’indemnitzacions, reducció, subvenció o exempció de taxes i impostos".