dissabte, 25 d’octubre del 2008

Convergència i Unió denuncia la disminució de l’arbrat viari a la ciutat de Barcelona, que ha perdut 1.600 arbres en el darrer mandat

El regidor del Grup de CiU, Raimond Blasi, reclama més ambició al Govern municipal per tal de que l'espai reservat als vianants no sigui un desert d’asfalt elevat uns quants centímetres per damunt de la calçada.

Barcelona.- El Grup Municipal de CiU a Barcelona que presideix, Xavier Trias, denuncia la disminució que l’arbrat viari a la ciutat de Barcelona, que ha perdut 1.600 arbres en el darrer mandat. El regidor del Grup de CiU, Raimond Blasi, reclama més ambició al Govern municipal per tal de que l'espai reservat als vianants no sigui un desert d’asfalt elevat uns quants centímetres per damunt de la calçada.

Avui a la Comissió de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient el Govern municipal ha presentat el Pla de gestió de l'arbrat viari de Barcelona 2007. De les dades que ha ofert el Govern és desprèn que l’arbrat viari ha experimentat una disminució de 1.600 arbres en el mandat anterior, així el 2004 hi havia 155.300 arbres mentre que el 2007 eren 154.700.

Blasi ha explicat que malgrat el grup de CiU ha preguntat pels motius d’aquesta disminució considerable, "no hem rebut respostes concretes". Blasi ha recordat que el problema de sequera, que els podria servir d’excusa, "ens ha afectat aquest any i no l’anterior".

"És cert que hi ha hagut obres a la ciutat que han afectat a l’arbrat i que part d’aquesta ha estat trasplantat i es troben en vivers. Però les obres suposen també urbanització de noves zones i ampliació de voreres on poder ubicar arbres", ha dit el regidor de CiU.

Blasi ha denunciat també la manca d'ambició per ubicar més punts d'arbrat, "si a dia d'avui hi ha 157.091 escocells i d'aquests només estan ocupats 153.700 queda un llarg camí per recórrer". El regidor de CiU ha ressaltat que "els escocells buits faciliten un mal ús dels mateixos i poden suposar problemes de seguretat i mobilitat".

"Si volem que el vianant a la ciutat de Barcelona guanyi terreny al cotxe hem de garantir que sigui en condicions, és a dir, que l'espai reservat als vianants no sigui un desert d’asfalt elevat uns quants centímetres per damunt de la calçada per on circulen els vehicles. Cal fer els carrers més amables". Finalment, Raimond Blasi ha demanat que el Govern faci especial atenció a la plantació d’arbrat autòcton i que faciliti la visualització estacional.