dimecres, 26 d’agost del 2009

CiU critica l’estat lamentable dels parcs infantils a Barcelona, deteriorats, insegurs i que han rebut la denúncia pública de “Save the Children”

Raimond Blasi demanarà a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, un "pla de xoc" i una "auditoria" per retornar a les famílies uns espais que han de servir pel gaudi i l’esbarjo, i no pas per la inseguretat i la desconfiança.

Barcelona.- El Grup Municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, critica l’estat lamentable en què es troben els parcs infantils a la ciutat, que ha dut fins i tot, a la denúncia pública de l’ONG internacional Save the Children. Raimond Blasi demanarà a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, un "pla de xoc" i una "auditoria" per retornar a les famílies uns espais que han de servir pel gaudi i l’esbarjo, i no pas per la inseguretat i la desconfiança.

És per això que per a Blasi, "és més necessari que mai una auditoria i un pla de xoc immediat per fer dels parcs infantils, un punt de trobada, esbarjo i gaudi per les famílies".

El regidor nacionalista, s’ha compromès a traslladar, en el marc de la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, aquesta demanda i queixa ciutadana, exigint al govern municipal un pla de xoc que serveixi per acabar amb els problemes d’insalubritat, manca de seguretat, accessibilitat i comoditat dels parcs infantils, i de l’altra, que homogeneïtzi les seves característiques, equipaments i condicions, dotant-los d’ombres i jocs infantils adequats a les diferents franges d’edat.

Segons un estudi realitzat per Save the Children, el Defensor del Pueblo i UNICEF, Barcelona encapçala el rànking de denúncies ciutadanes sobre les zones de jocs infantils. Segons Blasi, això posa de manifest "l’incapacitat del govern municipal, no només per millorar, sinó per mantenir amb unes mínimes condicions sanitàries i de seguretat uns parcs infantils que amb molt poques excepcions, es troben en un estat lamentable".

Els parcs infantils, per a Raimond Blasi, han de ser espais "que convidin a la canalla i les seves famílies a estar-hi, còmodament, amb ombres i amb seguretat, i no pas espais públics hostils als infants per la seva deixadesa, manca de manteniment o directament, inseguretat".

Blasi també ha demanat que l’Ajuntament, faci seves totes les queixes i propostes que Save the Children formuli al govern municipal i no es quedi en les "paraules buides i compromisos que després es queden en un no res".

1 comentari:

evilla ha dit...

Hola!
Els pares i mares , veins i veïnes que usem habitualment els parcs infantils del districte de Ciutat Vella, especialment els dels barris de Sant Pere i Santa Caterina, Gòtic i Ribera, hem decidit fer sentir la nostra veu per a denunciar l’estat en que es troben els Parcs infantils del districte.
En els darrers anys els veins i veïnes del districte de Ciutat Vella hem vist com el nostre barri s’ha anat transformant en un lloc de molta afluència turística, però en el que es cuida molt poc els espais públics dedicats a la gent que hi vivim. El barri ha anat creixent demogràficament, però els espais de trobada familiar com poden ser parcs infantils i ludoteques públiques no cobreixen les necessitats dels nostres infants ni de les famílies.

Els parcs són insuficients i poc adequats per als nostres infants, tan des del punt de vista lúdic, com motriu i de seguretat. El disseny és en molts casos deficient i els jocs no resulten estimulants, ja que no fomenten l’activitat i no promouen l’entreteniment i el desenvolupament de les capacitats dels infants. La situació s’agreuja si parlem de l’estat en el que es troben els parcs: els que hi ha estan bruts, deteriorats o són molt petits, amb freqüència, absolutament testimonials, i la gran majoria d’ells estan situats en llocs insalubres o s’han convertit en llocs insalubres perquè s’han deixat deteriorar.
Per això estem fent una recollida de signatures per a presentar a l'ajuntament. Demà divendres 19 de febrer el diari El Punt en farà ressó. moltes gràcies.